På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Läs ditt program som lärlingsutbildning 

Du som väljer programmen Vård- och omsorg eller Handel- och administration på Grillska Stockholm kan välja att läsa en lärlingsutbildning. Det betyder att du tillbringar mindre tid i skolan och att minst hälften av dina studier sker på en eller flera arbetsplatser. 

Lärlingsutbildning är ett alternativ inom gymnasieskolans alla yrkesprogram. Det betyder att du som väljer ett yrkesprogram på gymnasiet kan välja att gå utbildningen i skolan eller på en arbetsplats, som lärling. På Grillska Stockholm finns den möjligheten på programmen Vård- och omsorg eller Handel- och administration.

Välj att bli högskolebehörig
De ämnen du läser på skolan läser du tillsammans med din klass. Även om du går en lärlingsutbildning kan du välja att läsa till kurser för att få behörighet till högskolan.

Halva tiden på arbetsplats
Alla som går ett yrkesprogram har minst 15 veckors praktik på tre år, så kallat arbetsförlagt lärande (APL) under utbildningen. Väljer du däremot en lärlingsutbildning sker halva delen av din utbildning på en arbetsplats. Det betyder att du visar att du har nått kursmålen praktiskt på din arbetsplats. 

Läs mer om lärlingsutbildning på Skolverkets webbplats. Om du har frågor kring lärlingsutbildningen på Grillska Stockholm är du välkommen att kontakta oss! 

Tommie Janebjer, lärare Grillska Stockholm