"Lärarna hjälper oavsett vad det skulle vara"

Cissi Backen berättar om hur det är att gå på teknikprogrammet med inriktning arkitektur och design.

Berätta lite om Designgymnasiet Kungsholmen.

- Här kommer det elever från hela Stockholm som blir vänner för livet. Skolan arrangerar aktiviteter där elever verkligen får ha kul tillsammans. Den sociala miljön är super inkluderande. En liten skola med ungefär 300 elever, som ger möjligheten att känna att man ser alla.

Vad tycker du vi skulle kunna säga till de som har bestämt sig att börja hos oss, vad kan de förvänta sig?

- En skola som tar emot alla ny elever med öppna armar, en klass där massor av aktiviteter och minnen kommer delas och ens bästa kompisar kommer dyka upp.

Vad får du lära dig på ditt program i kort?

- TESAM har inriktningen Arkitektur. Vi har teknikens grundämnen och så lägger vi till ämnen med arkitektur och design. Vi lär oss designprogram såsom CAD, ett program arkitekter använder i dag för å designa byggnader. Vi har Design och Bild och form, där vi får fram våra kreativa sidor. Arkitektur där vi bygger enkla modeller av hus och lägenheter och lär byggnaders historia och tidsepok.

Vad är det bästa med ditt program?

- Det att det finns växling mellan svåra och tunga ämnen och ämnen där kreativiteten flyter fritt.

Berätta om stämningen på skolan.

- Otroligt trevliga lärare och elever. Alla är inkluderande och med alla soffor och stolar finns det alltid nån stans att sitta och prata eller plugga tillsammans. Lärarna hjälper oavsett vad det skulle vara. Det finns alltid någon att vara med!

Har vi några roliga aktiviteter som händer på skolan?

- Varje år har skolan basket, innebandy, julaktiviteter med tävlingar och en dag i Romme, på skridskor eller stadsvandring fördelat utöver skolåret. Elevkåren arrangerar filmkvällar, kanelbullar på bullens dag, halloween-aktiviteter och mycket mer. Alltid är det nånting hela skolan ser fram emot och som samlar eleverna utanför lektionerna.