Kungstensgymnasiet - Nyhet i Stockholm!

Intresserad av ekonomi, språk, kultur eller foto? Vill du praktisera i Barcelona, Aix-en-Provence eller Düsseldorf? Hösten 2008 slår vi upp dörrarna till vår anrika skolbyggnad och ringer in till ett av stans bästa internationella gymnasier.

Det betyder företagspraktik utomlands för alla elever, språkundervisning med lärare som undervisar i sina modersmål och två unika program med stark internationell prägel. Kort sagt, vi har allt för att du på studentdagen ska stå fullt rustad för fortsatta studier och karriärmöjligheter i Europa.

Företagspraktik i Europa. Bara hos oss!

En internationell utbildning ska självklart innebära att du vistas utomlands. Under första året tillbringar du en vecka i England tillsammans med din klass. I årskurs tre har alla elever tre veckors företagspraktik i Spanien, Frankrike eller Tyskland. Denna unika möjlighet hittar du inte hos någon annan gymnasieskola i Stockholm.

Vill du utomlands? Ta T-banan till Odenplan.

Vår vackra och nyrenoverade skola ligger i hörnet Kungstensgatan/Drottninggatan, alldeles ovanför Handelshögskolan. Omringade av lunchrestauranger, caféer, butiker och med Stadsbiblioteket runt hörnet har vi ett perfekt läge för ett gymnasium i innerstan.

Ny skola med 75 års erfarenhet.

Kungstensgymnasiet är en del av Folkuniversitetet, en politiskt och religiöst obunden stiftelse utan vinstintressen. Folkuniversitetet driver 15 gymnasieskolor samt Skrivarakademin,

Fotoskolan i Stockholm, Företagsuniversitetet och Internationella Skolorna med filialer

runt om i Europa. Kunskaper, erfarenhet, teknisk utrustning, lärare och viktiga kontakter i näringslivet kommer på ett naturligt sätt även dig som gymnasieelev till godo.