Kreativitet och teknik i ett – Gustav berättar om Thoren Innovation School

Tycker du om att få vara kreativ? Eller har du ett intresse för teknologi och vill vara med och lösa tekniska problem? Vill du ha en bred grund att stå på? På Thoren innovation School får du en kombination av båda. Här blandas givetvis teori med verklighetsnära lärande för att väcka din kreativitet och nyfikenhet.

Gustav som går på teknikprogrammet på Thoren Innovation School (TIS) har alltid haft ett öga för det estiska och har ett stort intresse för bild, from och design. Samtidigt så var han osäker på vad han ville göra efter studenten och ville då ha en bred grund att stå på. Här berättar Gustav mer om Innovationsgymnasiet och varför han valde att studera hos oss!

Varför valde du TIS?
– Jag hade tidigare kollat på estetutbildningen men ville ha en bredare utbildning då jag inte visste vad jag ville göra efter studenten. TIS erbjöd en bra kombination av kreativitet och teknik i ett och samma program. Sen vill jag tillägga att lokalerna såg väldigt kreativa och uppiggande ut jämfört med andra skolor.

Vad tycker du om skolan?
– Den håller precis den standaren som jag önskat. Jag får, trots att jag går ett högskoleförberedande program, utlopp för min kreativa förmåga och gemenskapen på skolan är fantastik.

– Här är engagerade, öppna och väldigt bra lärare på skolan som är bra på att anpassa utbildningen för sina elever, oavsett nivå man befinner sig på så känner man sig alltid är stimulerad.

Vet du nu vad du vill göra framtiden?
– Hmm… En dröm är att jobba som Art Director och det känns ju bra för att jag vet att jag får en god grund för det på TIS.

Vad betyder innovation för dig? 

– Innovation för mig är förmågan att kunna utveckla något nytt och att på ett kreativt sätt kunna skapa något. Det är ett sätt att tänka på som man absolut får med sig från TIS.

Vill du se mer av Thoren Innovation School eller få lite inspiration inför gymnasiet? Missa inte Den digitala gymnasiemässan den 29 april kl. 13.00-18.00! Läs mer på skolans hemsida.