Kreativa klappar på Grillska Gymnasiets julmarknad

För fjärde året i rad anordnas julmarknad i gamla John Bauer gymnasiets lokaler i Marievik, Liljeholmen. Skillnaden för i år är att skolan har nytt namn och ny huvudman.

– Numera heter vi Grillska Gymnasiet och är del av Stadsmissionens Skola. Stiftelsen stadsmissionens skola är Sveriges största idéburna skola utan vinstsyfte och tanken är att julmarknaden ska reflektera vad Grillska Gymnasiet står för, säger biträdande rektor Oliver Ylvenius. Han tillägger att pengarna som dras in under marknaden går till välgörenhetsprojekt som anordnas av Stadsmissionen.

Julmarknaden går av stapeln torsdagen den 5:e december klockan 17.00 och idén bakom arrangemanget är att skapa en arena där eleverna har chansen att visa upp sina talanger. Besökarna kommer bland annat att kunna köpa kreativa julklappar, blomsterarrangemang, hemgjorda bakverk och få chansen att bli stylade utav Grillska Gymnasiets frisörelever. Alla besökare kommer även att bli bjudna på glögg.

Eleverna har planerat länge inför marknaden. Handelseleverna i årskurs 2 har startat upp UF-företag som erbjuder ett varierat utbud av produkter. Bland annat så kommer de att sälja olika smycken samt en unik cykellampa som sätts fast i luftventilen och skapar en originell cirkelliknande reflex. Även floristeleverna är i full gång med förberedelserna.

– Vi skapar julgrupper, kransar och andra juldekorationer för försäljning. I år har vi bland annat tagit inspiration från orientens basarer vilket resulterar i väldigt unika och vackra kreationer med inslag av kanel, guld och orientaliska blommor. Självklart går det även att köpa klassiska julblommor, säger floristeleven Elma Larsson.

Förutom möjligheten att köpa julklappar så kommer besökarna även att få ta del utav musik och en dansuppvisning. Barnen kommer också att ha sin egen hörna, där Barn och fritidseleverna arrangerar spännande aktiviteter.

– Ta med er barnen! De kommer garanterat ha en rolig eftermiddag, säger Sara Magnusson, biträdande rektor och entreprenörlärare.

Grillska Gymnasiets julmarknad äger rum:

Dag: torsdag den 5 december

Tid: 17.00–19.00

Plats: Årstaängsväg 31 J, Marievik, Liljeholmen

Ta sig dit: T-bana till Liljeholmen eller tvärbana till Årstadal eller Liljeholmen