På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Julen står för dörren

Julen står för dörren och det är sista jullovet på grundskolan, för dig som går i årskurs 9. Gymnasievalet har redan börjat (först ut var Göteborgsregionen med valperiod som startade 10 december 2018) men i de flesta län börjar valperioden senare. Har du ännu inte bestämt vad du vill söka till gymnasiet? Ingen fara, det finns fortfarande tid! Självklart skall du vila ut under jullovet och just därför kan det vara en bra tid att fördjupa dig i alla valmöjligheter och annat som du kan behöva funderat på i lugn och ro.

Jullovet kanske också ger dig möjlighet att bolla olika tankar med personer i din närhet, familjemedlemmar eller kompisar. Personer som förmodligen känner dig och vet hur du fungerar, vad du gillar och är bra på. Alltid bra att få tips och råd från andra, även om det såklart är Ditt val - glöm inte det! 

All  väsentlig information inför gymnasievalet hittar du på GymnasieGuiden.se.
Börja exempelvis med att läsa om gymnasievalet steg för steg eller om gymnasieprogrammen här.

Har du frågor om gymnasieval eller funderingar på något yrke? Då kan du ställa din fråga och få svar från en behörig studie- och yrkesvägledare på FrågaSYV.se. På FrågaSYV.se finns dessutom över 18.000 frågor som redan är besvarade. På Framtid.se kan du läsa om över 2.000 olika yrken som du kan arbeta med i framtiden.

Kom ihåg! Gymnasievalet är viktigt men det är absolut inte avgörande för hela din framtid! Välj i första hand efter ditt intresse!
TIPS!  Lägg in flera alternativ i ditt gymnasieansökan, men sök endast till de utbildningar som du faktiskt kan tänka dig att gå!

Slutligen hoppas vi att du får ett riktigt härligt jullov med både vila och möjlighet att göra något som Du mår bra av varje dag!

God Jul!