"Jag gillar Singer/Songwriter eftersom att jag får vara väldigt kreativ"

Alisha, 17, har alltid haft ett stort intresse för musik. På Rytmus Singer/Songwriter utbildning får hon utrymme för att utvecklas och lära sig massor. Till våren släpper hon sitt första album.

Redan tidigt så lyckades Alisha komma över sin pappas MP3 spelare. Efter det började hennes intresse för musik att växa.

- Idag skulle jag nog säga att jag är mer av en låtskrivare än en sångerska. Jag älskar att sjunga väldigt mycket men det är låtskriveriet som verkligen väcker den speciella känslan inom mig, berättar hon.

Hon bestämde sig för Rytmus efter att ha gjort färdighetsprovet, då hon egentligen hade en annan skola i åtanke. Idag är hon nöjd med sitt val och går grenen Singer/Songwriter.

- Jag gillar linjen eftersom att jag får vara väldigt kreativ och skriva mycket musik. Dessutom har man enskilda sånglektioner inom linjen vilket jag upplever som väldigt givande, berättar hon. 

Clinics på Rytmus

Rytmus arrangerar clinics för sina elever där de får besök olika människor som jobbar inom musikbranschen. 

- Genom dessa Clinics får man lära sig allt från att hur man ska marknadsföra sin musik, låtskrivares tips när de har skrivkramp och mycket mer. Jag tycker dessa Clinics är väldigt intressanta och jag lär mig av dem, berättar hon.

Olika influenser - både artister och låtskrivare

Hon har svårt att peka ut exakt vilka artister eller band som inspirerar henne utan har flera olika influenser. Hon inspireras av bland annat av låtskrivaren Matt Maeson och sångerskan Lana Del Ray.

- Hela hennes image och sättet hennes musik passar så bra med hennes image. När man lyssnar på hennes musik känns det som om man är någonstans i en vintage dröm. Men jag strävar lite efter att mina lyssnare ska känna något liknande när de lyssnar på min musik, berättar hon.

Nyligen spelade du på Sticky Fingers - berätta om upplevelsen

- Jag och bandet har repat väldigt mycket för att kunna framföra mina låtar så bra som möjligt och det känns väldigt speciellt när vi får chansen att visa människor något vi har jobbat hårt på. Dessutom är det en helt annan grej att dela scenen med så grymma musiker och människor som spelar i mitt kompband. De gör hela upplevelsen att spela live helt magisk. 

Alisha är aktuell med nytt album den 18 maj. Hon har tidigare släppt två EPS, den senaste “Waste of Worlds”.

- Jag och Niklas Olofson, som är producent, jobbar stenhårt på mitt album. Jag är väldigt taggad på att visa folk mer av mig själv, jag lägger ned så mycket själ och energi i mina verk så jag hoppas verkligen att människor kommer att  känna något när de lyssnar på den, berättar hon.