Intervju med rektor Madeleine Larsson

Vi fick en pratstund med Madeleine Larsson, rektor på JB Sundsvall.

Har du någon hälsning till de nya eleverna som ska börja på skolan?Vi är just nu mitt uppe i ett fördjupat och vässat kvalitetsarbete där vi lägger betoningen på betyg och bedömning, likabehandling och entreprenöriellt lärande. Vi vill öka vår personals redan goda kompetens på dessa områden och ge dem verktyg som kan förenkla och förbättra för våra elever.

I höst startar den nya gymnasieskolan med nya program och poängplaner där vi inom John Bauer har kommit långt i vårt arbete. Vi kan erbjuda en rad nya program inom idrott, samhälle, media, it, frisör, hotell och restaurang. Vi tror att detta tillsammans med vårt medvetna kvalitetsarbete kan ta vår skola långt in i framtiden.

Hur länge har du jobbat som rektor på JB Sundsvall och Vad har du gjort tidigare?Jag har precis jobbat ett år som rektor på JB Sundsvall. Tidigare har jag jobbat på JB i Gävle, allt från undervisat i matematik & fysik, programansvarig för IT-programmet och sista 1,5 åren som biträdande rektor.

Vad ser du mest fram emot i och med skolstarten?JB har en pedagogisk grundsyn som jag själv gärna använt mig av i min undervisning då jag jobbade som lärare. Det är också oerhört kul att man i den nya gymnasiereformen pratar mycket om det entreprenöriella lärande i och med att vi är en skola där hela vår verksamhet har detta som pedagogisk bas.

Vilket program hade du själv valt om du sökt idag?Utan tvekan IT teknik & Support programmet. Önskar verkligen att lära mig mer om datorer!