Intervju med f.d. JB Lund-eleven Sofie

Sofie B Johansson tog studenten från vårt Turismprogram 2008. Vad har hon gjort sedan dess och hur upplevde hon tiden hos oss?

Vad har du gjort efter du slutade Turismprogammet?- Efter studenten jobbade jag med kundtjänst ett tag. Jag flyttade till Norge i januari 2009 och bodde där i nio månader. Där jobbade jag som assisterande chef på ett Café som heter Bagel and Juice. När jag kom hem till Sverige igen fick jag ett jobb på en eko/veganrestaurang.

Vad gör du idag?- Idag är jag bosatt i Australien, Canberra, och studerar Hotell Management. En utbildning som tar 2,5 år, med två praktikperioder på 6 månader var.

Varför valde du att läsa hos oss i Lund?- Turismprogrammet lockade mig dels för att jag är intresserad av turism men även att man får praktisera två veckor varje termin. Det var även en utbildning som gav mig möjligheter att kunna studera vidare.

Vad var bäst med vår skola?- Det bästa med en mindre skola är gemenskapen med alla som går där. Även kontakten vi fick med lärare. Men framförallt hur roligt vi hade tillsammans. Jag ångrar inte en dag att jag började på skolan.

Har du haft någon nytta av det du lärde dig på Turismprogrammet?- Det har varit en bra grund. Speciellt idag när jag studerar, mycket av det vi lärde oss kommer upp och det är lättare att förstå och utveckla.

Vad gör du om fem år?- Om fem år hoppas jag att jag jobbar på ett internationellt hotell med någon management titel. Om det är i Sverige eller någon annanstans i världen är svårt att svara på.