På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Inspiration och framtid!

Louise Nilander, Estetiska programmet DCC

Vilka projekt har du på gång?
– Just nu är jag väldigt inspirerad av naturen som går mot vinter. Kala, svarta grenar mot en vintermörk himmel och som kontrast, frostig snö. En klänning som förenar dettta börjar ta form och jag skissar nu på olika modeller för formgivningen. Jag vill verkligen ta in naturen i designen och planerar att använda grenar till kjolen och göra överdelen isig och glittrig – har lite idéer som ska testas.

Vad tar du med dig från dina studier på DCC?
– Oj, vilken svår fråga! Det jag uppskattar är att vi får testa många tekniker och olika material, det har betytt mycket för min utveckling. Lärarna är verkligen suveräna och ger oss fria händer för att vi själva ska visa vår tolkning och vårt kreativa tänkande i de uppgifter vi har. Jag gillar att de uppmuntrar och utmanar oss att våga gå utanför ”lådan”. Jag är stolt över det jag lärt mig här, det tar jag med mig!

 

Felicia Bergkvist, Estetiska programmet DCC

Vad arbetar du med just nu?
– Jag har precis avslutat ett inredningsprojekt som blev lyckat. Uppgiften var att skapa ett rum till en kändis och jag valde Dolly Parton, hon inspirerar genom att vara ”extra allt”. Jag började med ett  ”moodboard” med prov på färger, textilier och bilder som förmedlade den känsla jag ville ha i rummet - countrykänsla med blingbling. Efter att ha gjort en digital skiss byggde jag en modell av rummet och började inreda – blev ett perfekt rum för Dolly!

Du går i trean nu, kommer du att fortsätta med konst och design?
– Självklart, jag har redan en massa projekt som jag vill utveckla t ex min smyckedesign - en egen kollektion inom ett par år vore inte dumt. Som jag tänker nu söker jag så småningom mig vidare till högre studier inom design eller arkitektur, jag har inte bestämt inriktning ännu men är övertygad om att det är design i någon form jag vill arbeta med.