InfoKompGymnasiet Malmö

Välj en skola som är nära verkligheten. Det är ju den du ska leva i

Förr eller senare kommer du ut i arbetslivet, även om vägen dit går via högskola eller universitet. Vi är ett arbetslivsförberedande gymnasium. Eller ett ”street smart gymnasium” som någon kallade oss.

Det är förstås inte för skolans skull som du lär dig, utan för din egen. Ditt lärande blir meningsfullt först när du har nytta av det i verkligheten. Därför finns också följande möjligheter hos oss:

- Studera utomlands

Gör din APU utomlands. Elever i årskurs 2 och 3 har möjlighet att göra sin praktik i Spanien eller England på flera av våra program. Får du göra din praktik utomlands bor du med andra elever från våra skolor och har en svensk handledare från skolan på plats.

- Bli bäst på engelska

Cambridge First Certificate in English är världens mest kända certifikat i engelska. Hos oss kan du förbereda dig för examination inom ramen för Engelska C. Skolan bekostar halva provavgiften.

- Ung Företagsamhet

Vi samarbetar med Ung Företagsamhet där du kan få chansen att prova dina vingar som ung entreprenör.

- Raoul Wallenbergs Academy for Young Leaders

ger helt nya insikter om vad goda förebilder och starkt ledarskap innebär. Varje år får ett antal elever möjlighet att delta i denna unika satsning.