Hur är det att plugga till Snickare?

Munir pluggar Husbyggnad på Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Märsta. Han har gått här i två år och säger att han tycker om skolan för det är inte så stort och alla känner alla.

 

Varför valde du att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet?

-Jag valde att läsa Bygg för att jag är händig och tycker om att göra saker. Programmet passar mig därför att det alltid finns något att göra och jag gillar inte att sitta still. Vi har exempelvis byggt en mur som var ganska rolig att göra.

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Märsta?

-Jag tycker om skolan, det  är inte så stort så man känner typ alla. Vi har bra lokaler och stort utrymme med alla verktyg som man behöver. Lärarna är bra för jag tycker att de alltid hittar lösningar som passar mig. Man får lära sig mycket här då man har mycket praktik under utbildningen.

Hur är det att vara på praktik (APL)?

-Man får lära sig ganska mycket på praktiken. Jag har stått i kassan, fått fylla på olika typer av virke, lärt mig om byggvaror och hur man kommunicera på ett korrekt sätt med kunder.

Vad vill du göra efter studenten?

-Jag vill börja jobba direkt efter studenten, på ett byggföretag. Sen ska jag nog plugga vidare, drömjobbet är att vara chef för ett byggföretag.

Vad vill du ge för tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

-Försök att inte skjuta upp saker, för sedan kommer andra ämnen som du behöver klara.

Till Praktiska Gymnasiet Märsta⇢