Hur är det att plugga LBS Foto & Film?

Mostafa är 17 år gammal och läser Foto & FilmLBS Stockholm Södra. Mostafa är en av eleverna från skolan som står på gymnasiemässan där han informerar och berättar om sin upplevelse av utbildningen för nyfikna ungdomar.

Mostafa berättar att han gick i åttan när han började få ett stort intresse för att skapa film. Hans favoritgenre är skräck och action på grund av strukturen, och att det ofta får människor att tänka till. 

- Jag vill skapa ett filmbolag och skapa egna filmer, det är min dröm, berättar han.

På utbildningen har Mostafa valt att få fokusera på film då det är hans stora intresse. Under utbildningen skapar han filmer, skriver mycket manus, arbetar med att ta fram rekvisita och redigerar filmer. 

- På LBS får man mycket frihet i sitt skapande. Självklart får man ramar av lärarna som också hjälper till. Jag tycker det är bra att det mycket eget arbete när det kommer till att skapa kreativt, berättar han.

Inom action-genren är Mostafa väldigt inspirerad av regissören Quentin Tarantino

- Django Unchained är min favorit, berättar han. 

Mostafa berättar att han tycker att han har utvecklats från tidigare när det kommer till sitt skapande. 

- Jag tycker att jag har fått en specifik stil när jag skapar. Till exempel när jag redigerar lägger jag in vissa klipp och effekter.

Kommer du ihåg vad det var för stämning när du besökte LBS på öppet hus?

- Det var jättekul, alla lärarna och eleverna var härliga. Jag var mest inne i fotostudion och snackade med alla. Pratade lite med rektorn och fick rundvisning. Efter besökte visste vad jag skulle förvänta mig av utbildningen.