HTS-elever medverkar vid företagarmässa

Femte oktober var det dags för företagarmässa i sporthallen i Järfälla. Ett hundratal lokala företag ställde ut och minglade och HTS fanns representerade i många funktioner.

Företagarmässan Växtplats Järfälla invigdes av kommundirektör Elisabeth Särenfors. Dessutom fanns informationschef Mats O Johansson på plats och berättade om Järfälla Kommuns grafiska profil bland annat och även Trafikverket som informerade om Förbifart Stockholm. Dessutom kom Uttrycksteatern dit och underhöll från scenen.

HTS-gymnasiets restaurangelever var tidigt på plats och ordnade företagarfrukost, vilket naturligtvis var mycket uppskattat. Dagen till ära hade de också ordnat speciella "mässmenyer" och välkomnade utställare och besökare till vår egen restaurang Jakobs Hörna (H-huset i skolstaden). Det blev en ruschig dag, men inspirerande!

På plats på mässan fanns också elever från vårt allra nyaste program "Hotell och turism". Eleverna var värdar/värdinnor och tog emot besökarna, delade ut program och visade dem tillrätta. Ett spännande uppdrag för de som nyss påbörjat sin yrkesutbildning och som de klarade med bravur.

Efter frukosten förvandlades våra bord på mässan till en monter för HTS-gymnasiet där våra frisörelever visade konstfulla frisyrer på sina dockor och Handelseleverna berättade om sina företag inom ramen för "Ung företagsamhet".  Våra elever passade också på att knyta kontakter inför framtida praktik men också för att bygga upp sina egna kontaktnät inför framtiden. Entreprenörandan bland eleverna är stor och lärarna var mycket nöjda med deras insats före, under och efter mässan. Bra gjort!Fler bilder hittar du på HTS webbplats www.htsgymnasiet.se