Handels- och administrationsprogrammet

Vi är tre tjejer som länge funderade på vilket program vi skulle söka till gymnasiet. Vår tanke var att vi skulle gå ett program som öppnar många dörrar för oss. Nu när vi har gått på Handels- och administrationsprogrammet i ett år tycker vi att det här är helt rätt val.

För det första har Handels- och administrationsprogrammet många programgemensamma ämnen, det betyder att man lär sig mycket om säljare, butiker och företag. Till exempel hur man ska bete sig i en butik som säljare, hur man förhandlar, hur man startar sitt företag och hur man blir en bra administratör. Som elev på HA-programmet får du möjlighet att gå ut på en APL-praktik där du praktiserar i stort sett där du känner att du vill befinna dig i din framtid. Här har du ett stort tillfälle att visa dina kunskaper.

För det andra är elever som gått Handels- och administrationsprogrammet oftast de som är de mest trevliga, engagerade och kunniga, det är de som får kunden att vilja komma tillbaka och även får kunderna att gå därifrån med en god känsla.

Som utbildad elev på Handels och administrationsprogrammet får du några procent högre lön än de övriga som inte har studerat Handel och administration. Anledningen till att man får högre lön är för att man som student på Handel och administration har goda kunskaper inom yrket.

Innan vi skulle söka till Handel och administration fick vi alla tre höra att det är ett slappt program och vissa visste inte ens att programmet fanns. Först och främst vill vi säga att det blir vad man gör det till! Jobbar du bra och gör det du ska på lektionerna kan vi garantera att HA-programmet öppnar många dörrar för dig i framtiden. Glöm inte att det är du som bestämmer din framtid, det är du som ska vara nöjd med ditt jobb och det är du som ska vakna upp motiverad varje morgon.

Avslutningsvis så har du ett bra program att söka till, men väljer bort det på grund av någon annans fördomar. Vill du inte ha högre lön än de övriga? Vill du inte känna att du är en spetsutbildad person? Om du vill det, tänk till och gör rätt val för dig.

Och till er andra som sprider fördomar om Handel- och administrationsprogrammet: vi ses när vi är era chefer!

Nöjda elever