På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Hälso- och träningscoach

Hälso- och träningscoach är ett program för dig som vill arbeta med idrott och hälsa. På programmet får du lära dig hur kroppen fungerar och vad som krävs för att skapa välmående. Kursen Träningslära visar dig de bästa träningsmetoderna och hur man undviker och förebygger idrottsskador. Stor vikt läggs vid fysisk aktivitet  samt naturupplevelser i form av t ex paddling och överlevnadskurs i skogen. Genom praktiska moment i ledarskap och coachning lär du dig att inspirera grupper eller enskilda till rörelse och träning. 

Programmet är med individuella val styrt så att du uppnår högskolebehörighet. Vildmarksäventyr, träningsläger och överlevnadscamp ingår i programmet.

Utbildningen ger dig två framtida utgångar eller vägar. En högskoleväg för dig som vill läsa vidare t ex till idrottslärare, sjukgymnast eller polis och en yrkesväg för dig som vill börja arbeta direkt efter gymnasiet, som t ex personlig tränare. Båda vägarna gör dig till behörig simlärare och de är en lämplig grund för många arbeten som involverar människor.