Gymnasiet med lärande i verkligheten!

För att inspirera, väcka intresse och engagera eleverna så sker en del av undervisningen på SES Stockholm ute i verkligheten. Följ med på en lektion i samhällskunskap på Tekniska Museet där eleverna fördjupar sig i massmedia och nyheter.- Idag ska vi göra vårt eget nyhetsprogram och jag är nyhetschef, säger Bana som går första året på Samhällsvetenskapsprogrammet på SES Stockholm. Det vi lär oss i klassrummet får vi också göra i praktiken.Målet är att klassen ska producera och sända ett alldeles eget nyhetsprogram – SES News. - Vi har haft lektioner i massmedia innan besöket, berättar Daniel lärare i samhällskunskap. Kopplingen till min undervisning görs genom att vi efter besöket idag, diskuterar vad vi har gjort och vad vi har lärt oss om både massmedia och nyheter.

Dagen börjar med en kort presentation om massmedias roll i samhället och vad nyheter faktiskt är. Därefter delas klassen upp i olika roller kopplat till en nyhetsredaktion – någon ska läsa nyheter, någon måste filma och någon måste se till att alla deadlines hålls. Efter research, redaktionsmöte och manusförfattande är det dags. Den första sändningen är fylld av allvar. Programmet kommer att sändas senare idag på Öppna Kanalen. Alltså kommer det att ses i verkligheten!SES – School of Experience & Science - Vi tror att det genom inspirerande upplevelser blir lättare och roligare att ta till sig ny kunskap. Därför har vi en del av undervisning ute i verkligheten, i form av studiebesök, föreläsningar och prova-på-upplevelser. - SES har högskoleförberedande gymnasieutbildningar inom naturvetenskap, samhällsvetenskap och ekonomi.