GymnasieHandboken - Av ungdomar, för ungdomar

GymnasieHandboken - En bok vars titel låter uppenbar men syftet är större än så. Detta är en bok som vill vägleda ungdomar genom ingenmanslandet mellan tonåren och vuxenlivet. En bok av ungdomar, för ungdomar.

Fyra kompisar som pluggar sista året på Östra Reals gymnasium i Stockholm, Theodor Kinch, Alfred George, Kristian Eklund och Simon Gustafsson kom tillsammans på idén med GymnasieHandboken. De skapade UF-företaget "GymnasieHanboken UF" och skrev boken under deras sista år på gymnasiet. Man kan tycka att tredje ring är svår nog, utan att samtidigt behöva skriva och ge ut en bok, men killarna lyckades leverera och boken finns nu i en bokhylla nära dig! 

GymnasieGuiden frågar Kristian, som är försäljningsansvarig, varför de valde att skriva boken:

- När vi började tredje ring så kändes det som att vi äntligen kunde se ljuset i slutet av tunneln. Under vår resa genom gymnasiet så kändes det som att vi snubblade runt med en hel del ovisshet kring saker man lätt hade kunnat kliva över. Vi insåg att om om vi kunde använda våra egna erfarenheter så kanske vi kunde hjälpa andra ungdomar. Genom vår "Gymnasiehandbok" delar vi med oss av tankar och tips gällande alla de erfarenheter och utmaningar man möter under gymnasietiden, förutom själva pluggandet.

GymnasieHandboken är indelad i tre delar. Det akademiska livet, Det sociala livet och Det personliga livet. Tre huvuddelar i en ungdoms liv under gymnasieåren. Boken berör ämnen som "Hur du överlever matematiken", "Attityder i klassrummet", och ämnen som berör droger, sex, festande, psykisk ohälsa, stress och mycket mer. Boken pratar om det uppenbara, men även det tabubelagda. Den är skriven utifrån det ungdomliga perspektivet, på ett otraditionellt sätt. Blandningen av slang, skämt, upplevelser, känslor och den ungdomliga tonen är det perfekta receptet för intressant läsning för både ungdomar, men även vuxna. Bokens syfte är att hjälpa ungdomar genom gymnasiet. Målet är att prata om hela gymnasielivet, även de ämnen som anses opassande att diskutera.

De fyra killarna uttrycker att man ibland måste kliva på några tår för att få människor att kolla en i ansiktet. När man frågar en av författarna, Theodor, om hans favoritdel från boken flinar han och ger en citatet;

“Det viktigaste med sex är att det känns rätt innan, under och efter.”

För att summera GymnasieHandboken och dess författare så kan man konstatera att ingen av dem har någonsin skrivit en bok innan. Killarna och boken är ett välkommet nytillskott i den litterära världen och den enda kunskapen de har i överflöd är om gymnasielivet, då de precis har överlevt tre år själva. De erkänner själva att de inte alltid vet exakt vad de gör men de har sökt sig fram, drivna av sin passion och målvetenhet. Det är verkligen intressant att lyssna på GymnasieHandbokens författare och få ta del av deras erfarenheter. Boken känns både privat och öppen och vi är övertygade om att killarnas handbok blir ett fint stöd för dig som skall börja, eller precis har börjat, på gymnasiet!

Beställ ditt exemplar av GymnasieHandboken - Av ungdomar, för ungdomar här >>