Gymnasieelever duellerade i nätverksteknik på MDH

Fredag 20 mars kom elever från olika teknikgymnasier till Mälardalens högskola (MDH) för att tävla om vilken skola som är bäst på nätverksteknik. Vann gjorde Christoffer Maxwell och Nhan Sundström från Thorildsplans gymnasium i Stockholm.

Det är tredje året i rad som MDH arrangerar Network Challenge, en tävling i nätverksteknik där gymnasielever tävlar mot varandra i lag om två. Lagen möter varandra i dueller som resten av de tävlande, lärare och övrig publik kan följa på storskärm.
– Tävlingen består av två moment där de tävlande kan få antingen plus- eller minuspoäng beroende på hur de löser ett antal problem. Det gäller att kunna följa instruktioner, jobba snabbt och ha de grundläggande konfigureringskunskaperna i ryggmärgen, säger Joakim Wangborn, tävlingsansvarig samt lärare på högskoleingenjörsprogrammet i nätverksteknik.
Efter att båda momenten genomförts stod det klart att laget från Thorildsplans gymnasium stod som vinnare med 150 poäng. Laget bestod av Christoffer Maxwell som läser tredje året och Nhan Sundström som läser andra.
– Det här är första året som vi är med, och det gick ju över förväntan, säger Nhan Sundström om sin och lagkamratens insats.
Christoffer Maxwell är också nöjd med dagen.
– Det var jätteroligt, det är kul att det finns ett tillfälle där man kan tävla i nätverksteknik, säger han.
Efter studenten planerar han att studera vidare direkt.
– Jag vill plugga vidare, och ska söka till programmet i nätverksteknik här på MDH. Min lärare har rekommenderat den utbildningen och jag tycker den verkar intressant.
Tvåa i tävlingen kom ett lag ifrån Grillska gymnasiet och trea ett annat lag från Thorildsplans gymnasium. Samtliga deltagare fick diplom, de tre högst placerade fick medaljer och vinnaren en buckla med inskriptionen Network Challenge 2015.

Källa: Akademin för innovation, design och teknik
2015-03-23
Bilden föreställer vinnarna av Network Challenge 2015.