Guldlektioner i Västerås

Här är det lärarna som brinner, inte papperskorgarna

I Västerås arbetar vi med din framtid. Det innebär bland annat att du får utveckla din förmåga att förstå och analysera din omvärld, inte bara inhämta fakta om den. Här övar du upp din kommunikationsförmåga och sociala kompetens genom att arbeta i olika grupper i ett verklighetsanpassat arbetssätt med nära kopplingar till arbetslivet.

Vi tror att du lär dig bäst när du får prova på olika arbetssätt. Därför erbjuder vi en mängd olika webbkurser, föreläsningar, seminarier, profilprojekt och case-studier, som ökar din motivation och dina förutsättningar att nå dina mål.

Entreprenörsandan genomsyrar skolan och du lär dig förvandla din dröm och dina idéer till verklighet genom t ex Ung Företagsamhet (UF), Din framtid-projektet och utbildningar inom Ungt ledarskap.

Vi tror på ett starkt mentorskap där du tillsammans med din mentor arbetar för att nå dina mål, utvecklas och känna dig trygg.

Fakta

• InfoKompGymnasiet i Västerås ligger i lokaler med Mälarutsikt, 5 minuters promenadväg från Resecentrum

• Vi bjuder på lunchen som serveras i Restaurang Kajutans lokal i skolan

• Idrott är en viktig del av schemat varje vecka. Du deltar i planeringen av en undervisning som varierar under året. Du erbjuds stor variation med några extra ”guldlektioner” per termin som låter dig pröva yoga, klättervägg, tai chi eller något annat som du är nyfiken på

• Skolverket genomförde år 2005 en inspektion av skolan. Rapporten hittar du på www.skolverket.se.