På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Gör det val som känns roligast!

Berätta om din gymnasietid!

– Jag gick estetiska programmet med inriktning musik på Rytmus Musikgymnasium. Jag läste sing and songwriter och valde Rytmus mycket just på grund av specialinriktningen. Låtskriveri lockade mig för det var att kasta sig ut i något nytt – jag gillar utmaningar.

– Gymnasiet var en bra tid, men jag hade väldigt mycket att göra vid sidan om så jag hann inte hänga så mycket med mina klasskompisar tyvärr. Första året gjorde jag Melodifestivalen, andra året Let’s Dance och tredje året var jag väldigt mycket i Los Angeles.

Hur var gymnasievalet för dig?

– Det var jättesvårt. Jag gick på Adolf Fredriks musikskola innan och där hade folk mycket fördomar om vilka skolor man borde gå på och inte. Men jag valde min egen väg ändå. Det var nästan ingen annan på min skola som valde Rytmus.

Har du några tips till de som ska välja nu?

– Våga – för du lär dig alltid något så länge du utmanar dig själv! Gör det val som känns roligast. Om du inte trivs och har kul så kan du inte prestera bra i skolan. Jag valde Rytmus för att jag tänkte att det skulle bli kul och att jag skulle träffa andra bra människor – och det gav mig energin att plugga.

Du tog studenten för två år sedan. Om vi blickar framåt 5 eller 10 år, vad vill du göra då?

– Jag vill utanför Sverige med min musik, och testa mina vingar. Just nu åker jag mycket fram och tillbaka mellan LA och Sverige och jag har precis signat till RedOne Records som låtskrivare. Jag får se lite vad som händer. Jag vet att jag vill sjunga, men jag vet inte i vilken form det blir om tio år.

– Viktigast är att känna att jag inte missar något, jag vill hinna testa allt!

Du har engagerat dig i Friends kamp mot mobbning också, berätta!

– I början när jag blev offentlig var det jobbigt att få kritik och elaka kommentarer om min vikt och annat. Men det fantastiska var att det fanns en massa människor som försvarade mig. Så för varje elak kommentar så var det någon där och sa något positivt. Det kändes overkligt, men häftigt att förstå att det fanns de som stod upp för mig. Fansen och deras kärlek gjorde liksom att jag kom över mina komplex och blev tryggare.

–Jag insåg att medan jag gick runt och mådde dåligt så tyckte många att jag var jättefin och faktiskt var en förebild. Så då bestämde jag mig för att ge tillbaka något. Det finns inget bättre sammanhang att göra det än att vara ambassadör för Friends.

Text: Amelie Furborg

 Foto: Josef Peyre