Gijs fick jobb i ett holländskt racingteam efter studier på Motorsportgymnasiet

Gijs Smeets är 19 år gammal och tog studenten från Motorsportgymnasiet i Anderstorp våren 2016. Här berättar han om sina studier på Motorsportgymnasiet och hur de ledde honom till arbete i racingteamet Van Amersfoort Racing i Holland.

Gijs, varför sökte du dig till Motorsportgymnasiet?

– Jag hade redan ett stort motorsportintresse och hade hört att det fanns en del spännande jobb att få inom branschen. På Motorsportgymnasiet kunde jag dessutom välja inriktningen Racingmekaniker, som är nischad mot den typen av motorsport jag är intresserad av. När skolan hade Öppet hus så åkte jag dit och besökte den och fick träffa elever och personal, och allt kändes bra och trevligt.

Hur var det att studera på Motorsportgymnasiet?

– Skolan är inte så stor, bara runt 75 elever, vilket gör att känslan blir väldigt familjär och alla känner alla. Flexibiliteten mellan elever och lärare är stor, vilket gör att det mesta går att lösa. Skolan arbetar nära branschen och förbereder dig väl för arbetslivet.

Fick du flytta hemifrån för att studera på Motorsportgymnasiet?

– Ja jag flyttade hemifrån för att kunna gå på skolan. En kort tid i början kändes allt nytt och ovant men snart så lärde vi elever känna varandra och då blev allt bättre. När jag ser tillbaka nu ser jag bara fördelar, det är väldigt lärorikt att få bo själv och på så vis förberedas för vuxenlivet.

Hur gick det till vid övergången från Motorsportgymnasiet till racingteamet du arbetar för idag?

– När det började dra ihop sig för student och arbetsliv kontaktade jag chefen för Van Amersfoort Racing och presenterade mig själv och min utbildning. Han tyckte det lät intressant och bad mig komma dit och träffa dem. Väl där så utvecklade sig allt åt rätt håll och jag blev erbjuden jobb hos dem!

Första valperioden till gymnasiet har just startat, vem skulle du rekommendera att söka till Motorsportgymnasiet?

– Om du är intresserad av motorsport och motiverad, då är den här utbildningen rätt för dig!