Från intresse till utbildning inom e-sport

Eddie Nyblom, 17, pluggar E-sport på LBS Jönköping. Han har alltid haft stort intresse för spelandet och på skolan får han lära sig om detta teoretiskt och praktiskt.

Eddie ville testa något nytt och tyckte då att E-sport på LBS Jönköping skulle passa honom han fick också ett bra intryck av skolan.

- Det är en liten skola och när jag var där på öppet hus så kändes det verkligen som en skola jag skulle trivas på. Man blev bemött på ett bra sätt och man kände sig verkligen välkommen, berättar han.

På utbildningen får Eddie lära sig om hur E-sport praktiskt och teoretiskt. Första året är mer fokuserat på teori och kring media, i tvåan kommer han lära sig mer om e-sportsvärlden.

- Jag gillar spel och vill lära mig mer om hur E-sporten fungerar och gemenskapen man har. Jag kände att gjorde jag något som jag tycker om i skolan skulle det gå lättare och det har det gjort, berättar han.

Vad är det bästa med din utbildning inom E-sport?

- Att jag får lära mig mer om något jag brinner för och har gjort nästan hela mitt liv. Det är också bra lärare och för första gången på länge tycker jag det är kul att komma till skolan och gå på lektionerna.

Redan efter första veckan hade Eddie fått vänner från alla klasser på skolan. Alla lärare och elever är också trevliga mot varandra. Det är en härlig stämning.

- Alla är vänner med alla och man bemöts på ett sätt av både elever och lärare som jag inte har blivit innan och det är en bra känsla, berättar han.

Vad vill du göra efter studenten?

- Först vill jag ta ledigt ett år och jobba och resa. När jag gjort detta vill jag jobba inom media eller video och redigering, berättar han.

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium? 

- Gå något du kommer tycka är kul och försök att tänka på vad du vill och inte på vad någon annan säger eller tänker om ditt val. Det är din framtid och inte någon annans.