På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Fotografisk bild

Du som är intresserad och brinner för att arbeta med fotografering och bilder kan söka en utbildning hos oss - Fotografisk bild.

Här utbildas du inom allt det senaste inom fotografering. Analogt och digitalt. Arbetar med drönarfotografering samt får vara delaktig i skapandet av diverse fotoutställningar.

Fotografisk bild är ett högskoleförberedande program för studier främst inom de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Vi kommunicerar alltmer med bilder och fotografier, och människor möts dagligen av meddelanden i form av fotografiska bilder med olika avsändare och varierande syften. Den digitala utvecklingen har gjort att fotografiet har blivit en vardagsvara för kommunikation men också att arbetsmarknaden för fotografer har breddats. 

Under dina tre år på utbildningen kommer du att ha provat på porträtt-, mode-, reportage-, dagspress-, dokumentär-, reklamfotografi. 

I ämnet Fotografisk bild lär du dig söka svar på frågor om bildens berättande samt granska och tala om egna och andras bilder så att du utvecklar ett språk för ämnesområdet och lär dig att analysera, tolka och värdera fotografier i deras olika sammanhang. Kunskaper om entreprenörskap och företagande ingår också på programmet.