Fokusera på lösningar i stället för problem!

Vårdeleverna på Drottning Blankas Gymnasieskola i Helsingborg praktiserade i 3 veckor på barnhemmet Hope Foundation i Marangu, Tanzania och  kom hem med ovärderliga erfarenheter och insikter. ”Efter min examen vill jag arbeta internationellt", säger eleven Wilma Lundahl.

Målet med resan var att utveckla elever till undersköterskor som är flexibla och idérika genom att visa på hur man kan arbeta när det inte finns så mycket resurser. Eleverna skulle utveckla sina kunskaper och förståelse för hur det är att bo och arbeta i ett annat land och uppleva andra levnadsvillkor som t.ex brist på el och vatten. Att inte kunna duscha varje dag, spartanska toaletter, annorlunda kost, sjuk-och hemvård.... - denna levnadsstandard och hälsostatus upplevdes av eleverna som otroligt lärorikt.

Praktikresan var magiskt bra för eleverna. De fick se hur det är på riktigt, hur det var ute i verkligheten och i ett annat land.

Liten Faktaruta
Under tre veckor i sept 2017 och i jan2019 praktiserade sammanlagt 21 elever och lärare från Drottning Blankas Gymnasieskola i Helsingborg på ett barnhem i staden Marangu i Tanzania - Hope Foundation.

Hänvisningar/Lästips
Var god läs mer om projektet på utbyten.se/inspiration/reportage-och-intervjuer/inspireras-av-projekt-inom-yrkesutbildning/efter-praktiken-nu-vill-skolans-elever-arbeta-internationellt
och
om Drottnings Blankas gymnasieskolor i Helsingborg på gymnasieguiden.se/DBG-Prästgatan och på gymnasieguiden.se/DBG-Södra-kyrkogatan