På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Förbered dig inför öppet hus och mässor

Om en skola är bra eller dålig kan vara svårt att veta. Dels är det väldigt individuellt, det som någon älskar kan någon annan ha svårt för. Därför bör du fundera på vad som är viktigt för dig för att du ska trivas.

Att gå på öppet hus är ett bra sätt för att både få se hur skolan ser ut men också en möjlighet att få ställa frågor till elever och personal. Förutom öppet hus så kan du som gymnasieväljare också gå på mässor och prata med olika skolor i deras montrar.

För att få ut det mesta från både öppet hus och mässor är det bra att vara lite förberedd.  Innan en mässa är det bra att skriva upp – Vilka skolor som du har tänkt att prata med? Så att du inte tappar bort dig när du väl är på plats :-)

När det gäller både öppet hus och mässor kan det vara bra att förbereda med lite frågor. Vilka frågor du vill ställa – ja det beror såklart på vad som är viktigt för dig, det kan t.ex. vara frågor om specifik lunchmat: vegetarisk, laktos- och/eller glutenfri eller en fråga om det finns möjlighet att utöva en viss idrott.

Här hittar du tips på frågor som du kan ställa när du besöker ett öppet hus eller en mässa.