Fler sökande till Ekonomiprogrammet och Handels- och administrationsprogrammet

Sedan år 2011 har ekonomiprogrammet varit det program som har ökat mest.

Varför just ekonomiprogrammet har blivit mer populärt kan ha olika förklaringar, det kan dels bero på trender och att "ekonomiyrken" ofta är populära bland ungdomar.
Förmodligen kommer ekonomiprogrammet även i framtiden att öka. Det beror på att de närmaste åren kommer fler elever att söka till gymnasieskolan. Fler elever per årskurs innebär att fler elever söker programmen, vilket påverkar populära program ännu mer.

Av de högskoleförberedande programmen var det ekonomiprogrammet som ökade mest. Antalet elever som valde ekonomiprogrammet som sitt första val var 1200 fler elever än året innan. Det är en ökning på 9 procent.

På yrkesprogrammet var det handels- och administrationsprogrammet som ökade mest – 400 fler sökande elever vilket innebär en ökning med 14procent!