Fler elever söker till gymnasiet

I år ökar antalet elever i gymnasieskolan för första gången på 9 år.
Det program som ökar mest är introduktionsprogrammet och framförallt språkintroduktionsprogrammet som en följd av att många nyanlända elever nu söker till gymnasiet. Bland de nationella programmen har Handels- och administrationsprogrammet och Teknikprogrammet fler sökande elever.  Samhällsvetenskapsprogrammet är fortfarande det gymnasieprogram med flest antal elever.

Att det nu blir fler sökande elever medför att det ställs högre krav på gymnasieskolorna att erbjuda utbildningar utifrån efterfrågan. Det är viktigt att elevernas önskemål om program kan tillgodoses för att inte skapa ett missnöje och därmed minska motivationen hos eleverna att börja på ”fel program”.

Är du orolig att inte komma in på gymnasiet? Kika på tidigare års statistik.
Glöm inte att söka flera skolor och program, det ökar dina möjligheter att bli antagen :-)