Fjällgymnasiet på Björnrike Grizzly 467

Fjällgymnasiet är medarrangörer av skärtorsdagens  premiär i Björnrike för Grizzly 467 – från botten till toppen. En längdtävling utöver det vanliga med några av Sveriges bästa skidåkare i elitklassen och ett flertal ungdomsklasser. Tävlingen genomförs mitt i Björnrikes skidområde och givetvis är målet på toppen av Sveriges längsta expresslift, Grizzly Express. Tävlingen genomförs via masstart och innehåller både uppförsåkning, tuffa nedförskörningar samt 3 spurtpriser och ett totalpris, de sista 2300 meterna har en stigning på 467 meter*. Ungdomsklasserna har en kortare och enklare sträckning.

Tävlingen arrangeras gemensamt av Fjällgymnasiet, Vemdalens IF samt SkiStar Vemdalen.