Ett år jag aldrig glömmer!

Ända sedan jag var liten har USA lockat mig, och att åka iväg ett år som utbytesstudent har varit givet. Jag kom tidigt i kontakt med EF och kände mig väldigt trygg då jag fick så bra hjälp genom hela processen, som var väldigt lång med en massa saker som skulle förberedas och fixas. Efter många möten, besök på ambassaden och mycket pappersarbete var det äntligen dags. Jag skulle lämna mitt liv i Sverige för att åka till USA och starta mitt utbytesår, äntligen skulle det bli min tur.

Livet på High School
Att gå på High School var en unik upplevelse. För de amerikanska eleverna var sporten mycket viktig för att sedan efter High School kunna söka vidare till college genom olika stipendier. Jag var med i skolans fotbollslag och vi tog oss faktiskt hela vägen till State Championship, vilket var bland det bästa upplevelserna jag någonsin upplevt! Vi spelade finalen på en jättefin collegearena och matchen sändes på TV. Det var en unik och mäktig upplevelse som inte alla får vara med om, som jag är så glad att just jag fick ta del av.

Ta vara på tiden
Mitt utbytesår har gett mig så otroligt mycket och jag fick verkligen lära mig att stå på egna ben. Jag kom tillbaka till Sverige med ett mycket bättre självförtroende som jag fick av att behöva klara mig själv på egen hand. Jag tänkte att jag inte kunde förlita mig på mamma och pappa hela livet, vilket var det som gav mig modet att våga åka iväg. När man flyttar helt själv ett år till ett nytt land lär man känna sig själv på ett nytt sätt och jag såg det som en nystart.

Mitt tips till dig som ska åka iväg är att inte höra av dig till din familj i Sverige så mycket. Lev ditt liv i USA, så får du leva ditt Sverige-liv när du kommer hem, för det går inte att leva båda två samtidigt. Ett annat tips är att våga säga ja, JA till allting, och var positiv! Jag försökte påminna mig själv att jag inte ville komma hem efter 10 månader och ångra att jag inte gjorde något jag kunnat sagt ”ja” till. Jag uppmuntrar alla där ute att våga ta klivet ut i världen, det finns så mycket att se och uppleva! I did it!

Lovisa Fåhræus, utbytesstudent i USA 2016/2017

Läs mer om Lovisas utbytesår på hennes blogg!