Etisk modedesign - spetsutbildning

Vill du bli designer eller arbeta med mode och trender?

Spetsutbildningen är ett samarbete mellan Apelrydsskolan och Textilhögskolan i Borås, Sveriges ledande högskola inom mode och design, där du erbjuds att  läsa högskolekurser som en del av dina gymnasie-studier. Lärarna i Borås hjälper oss också att handleda gymnasiearbeten och vi får ta del av deras atmosfär och kunskap.

På Apelrydsskolan lär du dig formgivning - från idé till färdig produkt - där moment som fackteckning, mönsterkonstruktion, materiallära och sömnad ingår. Varje år har vi modevisning där du går modell i dina kreationer. Treorna leder modevisningen och bestämmer tema.

På programmet läser du inriktningen mode och design men med ett hållbarhetsperspektiv. Du blir expert på sömnad, design, mode och skapande.

Eftersom utbildningen är en spetsutbildning och endast finns på Apelrydsskolan så har du som elev rätt till inackorderingsbidrag om du väljer att bo på internatet. Resor med syfte att studera mode görs till olika städer i Europa och ingår i utbildningen.