På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

"Atmosfären och sammanhållningen mellan eleverna är obeskrivlig"

Linnéa Möller och är 17 år gammal och går andra året på Lunds dans- och musikalgymnasium, musikalinriktningen.

När Linnéa Möller gick i nian och skulle välja gymnasieprogram tyckte många i hennes omgivning att hon skulle gå naturvetenskapsprogrammet eller ekonomiprogrammet då hon alltid haft lätt för skolan. 
- Men jag kunde aldrig riktigt se mig gå en sådan utbildning. Jag ville gå ett program som lät mig utvecklas teoretiskt men som också innehöll något som jag verkligen tyckte var roligt, något som jag brann för.

Familjär miljö och hög nivå på utbildningen

Linnéa ville inte flytta hemifrån så hon begränsade sitt sökande till skolor i Skåne. 
- Jag behövde inte kolla runt bland särskilt många med det estetiska programmet för att inse att Lunds dans- och musikalgymnasium var skolan för mig. 
Här utbildas man inom de estetiska ämnena och de teoretiska och all undervisning är på hög nivå. Lärarna jobbar utifrån de förutsättningar som eleverna kommer till skolan med. 
- Skolan är också liten med endast 180 elever vilket var av stort värde för mig då jag sökte en familjär miljö för mina gymnasieår. 
Många av lärarna har själva arbetat inom dans, sång och/eller teater på en professionell nivå.

Praktik på teater

Praktik gör man tillsammans med sin klass under en period av andra året på till exempel en teater, om möjligheter finns.
- Jag och min klass praktiserade på Helsingborgs stadsteater där vi utgjorde ensemblen i en föreställning under en spelperiod på två månader, berättar Linnéa.
I nuläget vet inte Linnéa vad hon kommer att göra efter gymnasiet.
- Vissa dagar skulle jag säga att musikalartist är mitt drömyrke, andra dagar är jag inte säker. Kanske kommer jag söka till vidareutbildningar inom denna väldigt tuffa bransch, kanske ändrar jag riktning och börjar plugga till något helt annat än musikalartist.

Sommarshowen bästa minnet

Det allra roligaste under utbildningen enligt Linnéa är sommarshowen. I denna deltar samtliga elever och gemenskapen mellan klasserna blir starkare.
-Mitt bästa minne är ifrån den sista föreställningen av förra årets sommarshow. Alla elever på skolan kommer ut på scen efter en fantastiskt bra föreställning för applådtack. Publiken står upp, applåderar och jublar. Känslan av att ha skapat något som man är otroligt stolt över tillsammans med sin ”andra familj” är ett minne som jag kommer bära med mig hela livet. 

Linnéa Möller vill starkt rekommendera skolan.
- Atmosfären och sammanhållningen mellan eleverna är obeskrivlig. Vad jag än väljer att göra efter gymnasiet så är jag säker på en sak; Jag kommer att kunna se tillbaka på dessa tre åren på Lunds dans- och musikalgymnasium utan någon som helst ånger och med ett stort leende på läpparna.