På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Elevintervju

Skolarbetet, maten och Hvilan

Tova och Adam har tagit med sina lunchbrickor ut i parken. Den bleka höstsolen värmer ännu några dagar. Tova vinkar åt en kompis som visar med axlarna att det är för kallt.   

– Det här är faktiskt en stor fördel med Hvilan – maten är verkligen supergod, säger hon och pekar på grönsakerna och äpplet som alla är odlade på skolan.

Tova blev såld direkt när hon var här och skuggade i nian.

– Jag fick göra en bukett med treorna på Florist och fick ett jättebra första intryck. Skolan är liten och extremt mysig. Gemenskapen är fantastisk. Alla känner alla och vi umgås, yngre och äldre om vartannat, säger hon och får medhåll av Adam.  

– Det låter säkert klyschigt, men vi är faktiskt som en stor familj. En sjukt stor, säger Adam och skrattar. Vi kan vara väldigt olika men har ändå en jättebra gemenskap. Blir det lite tjafs löser vi det alltid direkt. Jag tror att sättet att vara sitter lite grann i väggarna.

Adam är golfare och tänker jobba som greenkeeper efter skolan. Han upptäckte Hvilan och insåg att trädgårdsinrikt-ningen var klockren för honom. 

Tova ska bli florist men vill senare också kunna läsa vidare på högskolan och kanske
forska. Hon funderar en del
på framtiden. 

– Jag kommer nog sakna närheten till naturen och livet här på skolan. Vi har så himla kul. Lärarna är grymma – de vet verkligen vad de pratar om. Att vi jobbar mycket praktiskt passar mig som inte vill sitta still för länge.  

Adam håller med om att lärarna både är skickliga och engagerade.

– Jag känner att jag är unik och inte bara en elev i mängden. Lärarna är en självklar del av gemenskapen och relationen till dem blir liksom mer vuxen här, avslutar han.