Elevarbete: En bil – se den på Elmia i påsk!

På Rudbecksgymnasiet i Tidaholm håller eleverna på med ett ovanligt projekt. Genom att samarbeta över programgränserna på fyra program bygger de en bil – en Phantom Woodie.

Bilen är inspirerad av Ford -32:a pickup men alla ritningar, mallar och tillverkning har elever och lärare gjort själva. Som det mesta annat på bilen.

- Eleverna gör allt från plåtbearbetning till att formlimma trädetaljer. Vissa saker har vi varit tvungna att köpa in, som motor och växellåda men det mesta sådant har vi köpt begagnat och eleverna har fått reparera och fixa i ordning, säger läraren Benny Andersson som är initiativtagare till bygget.

- Det är kul att jobba med ett stort projekt och roligt när man ser att det verkligen händer saker! säger Fredrik Dahlström, en av alla elever som jobbar med bilen.

I somras ställdes bilen ut på Tidaholms museum som en del i utställningen Shake this Town om RockaBilly kultur och bygget följs av tidningen Bilsport Classic. Men till påsk kommer Rudbecksgymnasiets Phantom Woodie att visas i det största sammanhanget hittills: På Bilsport Performance & Custum Motor Show på Elmia i Jönköping.

- Arrangörerna har varit väldigt inne på att vi ska komma ner och vi är stolta över det vi har gjort så här långt, så det ska bli kul att visa upp bilen! avslutar Benny.