Elev från JENSEN gymnasium deltar på Ung Vårsalong på Liljevalchs 2011

Ung Vårsalong är en yngre och mindre upplaga av den stora Vårsalongen och pågår den 15 februari-27 mars. Här har publiken möjlighet att spana in framtidens konstnärer, filmare, fotografer och formgivare! Gymnasieungdomar från Stockholms län har ansökt och deras verk har granskats av en jury.

Av de 179 personer som sökt till Ung Vårsalong har juryn valt ut 46 verk. Emma Svarrer, elev i ESD09 på JENSEN gymnasium Östra, estetiska programmet är en av de utvalda som debuterar med ett verk på Liljevalchs konsthall. - Vi var på studiebesök och blev informerade om Ung vårsalong och att vi kunde söka med arbeten vi gjort. Jag valde en bild jag gjort i bild och form kursen när vi arbetade med perspektiv.

I juryn för Ung Vårsalong 2011 ingick tre personer från Liljevalchs: Ulrika Hägglund, konstpedagog, och Louise Fogelström, utställningskoordinator, samt Mårten Åhsberg, ansvarig utställningstekniker på konsthallen. Och naturligtvis har Liljevalchs chef Mårten Castenfors hållit sin vakande hand över det hela:
- Det är fantastiskt kul att ta del av de här begåvade ungdomarnas konst. Det bådar gott för återväxten inom konst- och formområdet, så nu kan jag sova gott om natten. Klicka nedan för mer information om JENSEN gymnasium