Distriktsmästare i fotboll - bäst i Västmanland!!

Grabbarna från Walthers Gymnasium i Västerås är distriktsmästare i

fotboll! Dagen började med semifinal mot Wenströmska Gymnasiet, en match som skulle visa sig bli oerhört dramatisk. Walthers förde stundtals matchen helt, men vid ställningen 2-1 blev vi en aning försiktiga och motståndarna kunde i slutskedet kvittera. Det oavgjorda resultatet stod sig matchtiden ut, och straffläggning tog vid. Där skulle dramatiken visa sig bli än större. Inte förrän i den åttonde straffomgången kunde Walthers avgöra och säkra finalplatsen.

I finalen väntade Carlforsska Gymnasiet. En tuff match som i öppningen fördes av motståndarna som skapade en del farliga chanser. Allt eftersom matchen gick tog dock Walthers över mer och mer av initiativet och bollinnehavet. Detta resulterade i mitten på andra halvlek i ett riktigt drömmål! Efter en magisk passning av Filip Tronét kunde Johan Thorén med ett distinkt avslut sätta bollen i nät. Efter målet kunde Walthers kontrollera resterande del av matchen och mästerskapet var säkrat.

Vi är alla som såg matchen djupt imponerade av det briljanta spelet. Men kanske än mer imponerande var att se grabbarnas positiva attityd och härliga laganda!