På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Designtävling 2009

För tredje året i rad genomfördes den 18 september en tävling i textildesign på Lava, Kulturhuset. S:t Martins gymnasium är initiativtagare och tillsammans med Nacka gymnasium medarrangörer.

Varje lag, som består av två tävlande, får en identisk låda innehållande tyger, band, tråd, nålar, saxar och annat. Årets tema - som var hemligt fram till tävlingen startar - var "Gränslöst".

Vinnaren blev Kavelbrogymnasiet från Skövde med bidraget "När alla bitar faller på plats". Andraplatsen knep Stockholm via S:t Eriks gymnasium och Göteborg profilerade sig via Angeredgymnasiet som tog tredjeplatsen. Dessutom delade juryn också ut ett hederspris, som gick till Frans Suell & Jörgen Kocksgymnasiet i Malmö för bidraget "Sårbarheten".Tävlingen har vuxit för varje år, och årets tävling slog rekord med 18 deltagande gymnasieskolor. Målet är att tävlingen ska fortsätta att växa och bli ett etablerat inslag för gymnasieskolor som har inriktningar som design, mode, textil och sömnad. Tävlingsmomenten bedömdes av en professionell jury som bestod av Beata Aurell, H&M, Helio Heino, Nordisk Designskola och Johanna Finnholm, Moderådet.