Designgymnasiet utför nobel(t) uppdrag

Designgymnasiets elever klär Nobel NightCap. Skolan har återigen fått det hedervärda uppdraget att utforma och sy dräkter och kostym till Nobel NightCap - Nobelfestens efterfest.

Sedan slutet av 70-talet har Nobel NightCap anordnats av Stockholms studenter. Nobel NightCap är namnet på den fest som tar vid efter Nobelmiddagens slut. Värdskapet för festen går på rullande schema mellan KI, KTH, Handelshögskolan och Stockholms universitet.

I år 2011 står Stockholms universitet för arrangemanget. I vanlig ordning så är det ett hemligt tema för festligheterna som avslöjas först när festen börjar. Årets NightCap-team kommer att förvandla Allhuset och Aula Magna vid Stockholms Universitet till en spektakulär miljö som inte liknar något vi sett tidigare.

Förra året så engagerades ca 120 elever från Designgymnasiet i Nobelprojektet. 144 dräkter skapades och då var temat sagor. Vi sydde dräkter till Princessan och Grodan, Snövit, Törnrosa, Vargen, Sjöjungfrun och många fler. Vi skapade också attribut och tillbehör som pilbågar, korgar, hjälmar och riddarrustningar.

De elever från Designgymnasiet som deltar i projektet i år får ingå ett sekretessavtal och kommer arbeta med kostymerna så att de är klara till den 10 december då Aula Magna fylls med festglada gäster från Nobelmiddagen.