Den goda mötesplatsen

Den goda mötesplatsen  Sjödalsgymnasiet har ett uttryck vi har tagit fasta på; Vi kallar vårt gymnasium för ”den goda mötesplatsen”. Här är några olika röster om vad ”den goda mötesplatsen” innebär för de som rör sig på skolan varje dag.

Vad innebär ”Den goda mötesplatsen” för dig? ”Möte mellan människor, idéer, tankar och möte mellan olika kunskaper.”

”En skola där alla kan trivas, alla får finnas.”

”För mig är Sjödalsgymnasiet en arbetsplats där alla, oavsett yrke och arbetsuppgifter (lärare, elever och övrig personal), arbetar för ett gemensamt mål; Att skolan ska vara en trivsam och inspirerande arbetsplats. Här finns en öppenhet och respekt som jag inte tror existerar på andra skolor.”

”En öppen atmosfär där alla åsikter är accepterade. Vi ger eleven trygghet att våga växa.”

”En plats där vi med förtroende och trygghet, lugn och ro kan bemöta elever och föräldrar på ett vettigt, ödmjukt sätt.”

”Ett ställe man vill komma till och få livslång kunskap.”

”Platsen där jag blir bekräftad. Där andra lyssnar på mig och givetvis där jag lyssnar och bekräftar de andra.”

”Där människor stimuleras att se, tala och diskutera med varandra. Där tid ges åt arbete, men också åt att bara vara!”

”Den goda mötesplatsen är där man är aktivt deltagande, där man är respekterad.”