Daniella om Fordon- och transportprogrammet

Daniella går Fordon- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Skellefteå. Valet av program var enkelt eftersom intresset för fordon och att framföra dessa är stort.

 

Varför valde du Fordon och transport på Praktiska Gymnasiet Skellefteå?
Mitt intresse för tunga fordon väcktes när jag fick åka lastbil tillsammans med min låtsaspappa. Det var befriande att åka lastbil och sen började jag köra traktor. Intresset växte sig större när jag fyllde 16 började övningskörningen för motorcykel (125 cc). Jag kände att det var detta jag ville hålla på med. Programmet passar mig bra och jag uppskattar det mesta i skolan, mycket för att det är roligt. Dessutom trivs jag väldigt bra i klassen och med klasskompisarna. Det bästa med undervisningen är att varva praktiskt och teoretiskt.

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Skellefteå?
Jag trivs med mina lärare och uppskattar humorn bland dem. Min mentor drar dåliga vitsar och berättar konstiga historier om yrket, men det är roligt. Av lärarna får man också motivation av att gå till skolan när det känns tungt, dom finns alltid tillgängliga om man vill skriva eller om man undrar över något. Bara man som elev gör det man ska och jobbar tillsammans med lärarna så fixar man utbildningen.

Vad vill du göra efter studenten?
Efter studenten är den stora drömmen att bli lastbilschaufför och köra utlandstransporter. Detta för att man får möjlighet att se nya städer istället för att köra samma sträcka hela tiden. Just nu har jag inga planer på att plugga vidare efter studenten, målet är att få komma ut på vägarna så fort som möjligt.

 

Till Praktiska Gymnasiet Skellefteå ⇢