Därför valde Felicia bageri på Grillska

Valet till gymnasiet är ett svårt beslut för många av Stockholms tonåringar. Men Felicia Tedeby, som går tredje året på restaurangskolan Grillska, tvekade inte. Hon tipsar andra att göra som hon och välja utbildning efter intresse.

– Välj något du tycker är kul. Då har du större chans att lyckas med dina studier, säger Felicia Tedeby som går tredje året på restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori.

Vad gjorde att du valde Grillska?
– Jag var här på ett öppet hus. Direkt när jag kom innanför dörren så kände jag vilken härlig atmosfär det var. Både lärare och elever var så engagerade och glada. Efter det behövde jag inte gå på fler öppna hus. Jag ville börja direkt.

Vad gör Grillskas unik?
– Gemenskapen. Alla lärare vet vad du heter och vem du är. Du kan prata med alla. Det gör att jag känner mig trygg och att jag trivs.

Har du något tips till dem som ska välja gymnasieskola?
– Välj någonting som du verkligen vill göra. Du måste inte jobba med det senare, men det måste vara något som ger dig energi för att plugga i tre år.