Athena - Fråga Lund

Onsdagen den 10 oktober kom fem forskare från Lunds universitet till Vägga Gymnasieskola. Det är ett årligen återkommande projekt där skolans elever i NV-programmet tillsammans med TE- och SP-tvåor fick möta forskare och ställa frågor till dem.

Forskarna som deltog i frågestunden var Christian Balkenius, kognitionsforskare (hjärnan, AI, robotar, proteser), Eva Queckfeldt, historiker, Henrik Rosenkvist, språkforskare, Carl-Erik Magnusson, fysiker och Anna Gislén, biolog/zoolog.

Eleverna i klasserna NV05ab, NV06ab, NV07, SP06ab och TE06ab hade fått i uppdrag att fundera ut en fråga var att ställa till en av dess kunniga forskare. Intresset var stort hos de vetgiriga eleverna och frågorna duggade tätt.

Forskarna turades om att svara på frågor som handlade om allt från norrsken, språks utbreddhet till miljöbilar.

Dagens frågestund "Fråga Lund" ingår i NV-programmets föreläsningsserie.