Alexandra ger sina bästa tips inför gymnasievalet

Alexandra Crafoord är 16 år gammal och går på LBS Kungsbacka där hon läser E-sport. Alexandra är en av eleverna som står i montern på gymnasiemässan i Göteborg där hon berättar om sina upplevelser av LBS och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Det myllrar av intresserade ungdomar och föräldrar i LBS montern på gymnasiemässan i Göteborg. Alexandra pratar entusiastiskt med elever som är intresserad av E-sport på LBS.

Alexandra berättar att hon hade det tufft inför sitt gymnasieval. Hennes föräldrar ville att Alexandra skulle plugga naturvetenskap eller samhällsvetenskap för det skulle ge henne större chanser efter examen. Men LBS E-sport ger henne behörighet till högskolan.

- Jag vill bli en professionell spelare inom Overwatch, därför valde jag e-sport på LBS. Jag är jättenöjd med mitt val, eftersom jag älskar att gå i skolan nu och är motiverad. Mitt bästa tips inför gymnasievalet är att gå efter dina drömmar och intressen, säger hon och ler.

På E-sporten får inte endast eleverna lära sig taktik inom olika spel, utan även lära sig mycket kring träningslära. Under andra året blir eleverna tilldelad en coach inom e-sport.

- Vi får lära oss hur man ska ta hand om kroppen för att orka spela. Det är lätt att man får ont i kroppen när man spelar länge, berättar hon.

Alexandra tipsar också om att gå på öppet hus för att veta om skolan är rätt. När hon besökte LBS Kungsbacka kände hon sig som hemma. Det var lätt att prata med både elever och lärare. Hon tipsar även om att gå på elev för en dag.

- Jag gick elev för en dag på Spelgrafik för de fanns inte E-sport i Kungsbacka tidigare. Där fick vi rita karaktärer och planera ett spel. Jag valde ändå e-sport för att jag visste att jag ville gå det - och jag är inte besviken!