På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

110 procent matte och fysik – Oliver är förberedd för framtiden

Oliver Wiksten har stora drömmar. Efter studenten från Thoren Innovation School i Göteborg vill han gå programmet Teknisk fysik i Lund, en utbildning som brukar kallas en av Sveriges svåraste när det kommer till matematiken. För att vara säker på att komma in var han med och fick sin skola att lägga till mattespecialisering – en kurs som gör det möjligt för honom att läsa över 10 timmar matematik i veckan.

Oliver har inte alltid gillat matte lika mycket som nu. Han tänkte först gå speldesign på Thoren Innovation School, innan han bytte till Ingenjörsinriktningen.

– Jag kom hit och kände att ”matten här var ju askul”, framförallt när man börjar bli duktig på det. Så då valde jag i tvåan att istället gå ingenjörsinriktningen, istället för speldesign. Nu är det 110 procent matte och fysik som gäller. 

Det är framförallt lärarna på skolan som har väckt hans intresse för matte, berättar Oliver. 

– De engagerar sig så mycket i ens lärande och det är många unga lärare, vilket jag tycker är kul. De kommer direkt från högskolan och vill förverkliga sina idéer i klassrummet. Vi har också blandat med lite mer erfarna lärare, vilket skapar en bra kombination.

Får vara med och påverka

Enligt Oliver är det elevernas möjligheter att påverka sin skolgång som gör Thoren Innovation School unikt. 

Exempel: när Oliver hade bestämt sig för att gå Teknisk fysik i Lund insåg han att han behövde fler meritpoäng för att vara säker på att komma in. Ett sätt att få det var att lägga till mattespecialisering, en kurs som inte fanns tillgänglig på skolan. 

– Jag gick till rektorn och sa: jag vill ha den här kursen, hur gör jag? Då sa hon att vi behöver en namnlista. Jag började höra med mina närmaste kompisar och började sedan marknadsföra kursen. Och jag fick med ett helt gäng som också började marknadsföra den. Då fick vi igenom kursen tillslut.

Nu läser 12 elever i tredje årskursen mattespecialisering. I kursen får de testa att göra olika projekt som att kryptera lösenord, programmera en grafritande räknare och olika former av problemlösning: precis sådant som Oliver vill studera i framtiden på Teknisk fysik i Lund. 

 

Vilken framtid drömmer du om? Välkommen att besöka Thoren Innovation School Göteborg!

Adress: Åvägen 17 A, Göteborg

Thoren Innovation School finns även i Lund, Uddevalla, Stockholm, Malmö och Helsingborg. Läs mer på skolans hemsida, www.innovationsgymnasiet.se