På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Hotell, restaurang och bageri
Gymnasiesärskolans Nationella program

Du utbildar dig för arbete inom hotell, restaurang och bageri.

Du får prova på arbetsuppgifter som kan förekomma inom hotell, reception, servering och matlagning.
Du övar på att samarbeta och att arbeta självständigt. Efter avslutad utbildning ska du kunna planera, genomföra och avsluta dina arbetsuppgifter på ett bra sätt.

Passar dig som...
... Vill gå en utbildning som förbereder dig för arbete inom hotell- och restaurangbranschen.
Du får bland annat kunskap om arbete i restaurang, kök och hotell. Viktiga delar är bland annat kundservice, hantering av olika livsmedel och hygien.

Saker du får lära dig
Du övar på kundbemötande och service. Du lär dig om matlagning, hantering av livsmedel och färskvaror samt hygien och rengöring i kök och serveringsutrymmen. Servering och dukning är andra delar. Dessutom lär du dig att hantera köksutrustning så som ugnar och stekbord.

Exempel på programgemensamma ämnen
Bageri- och konditorikunskap
Service och bemötande
Livsmedels- och näringskunskap

Skolor med inriktning Hotell, restaurang och bageri inom Gymnasiesärskolans Nationella program