Ystad Gymnasium, Park & Österport

På Ystad Gymnasium får du både den stora skolans fördelar och den lilla skolans gemenskap. Varje program har sina egna lokaler i skolan där du med dina klasskamrater och lärare jobbar nära varandra.

På de teoretiska programmen skaffar du dig en bra grund för fortsatta studier på universitet och högskola. På yrkesprogrammen kan du både få en yrkesinriktad utbildning samtidigt som du också skaffar dig högskolebehörighet. De yrkesförberedande utbildningarna har hög kvalitet och sker i nära samarbete med näringslivet och olika branschorganisationer. Hos oss ska varje elev nå sin fulla potential!

Skugga elev
Följ med en klass under en dag på gymnasiet och känn hur det är att plugga hos oss. Se lokalerna, känn på programmets karaktär och träffa lärare och elever. Vi bjuder dig på lunch i skolrestaurangen. Boka via vår hemsida.

Elitträna handboll eller fotboll på skoltid - NIU
Vi erbjuder nationell elitidrottsutbildning i handboll eller fotboll i kombination med att du söker till ett av följande program BF, EK, NA, SA eller TE.

Välkommen till Ystad Gymnasium!
Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Här möter gamla traditioner en modern syn på lärande. Skolan är känd för sin speciella atmosfär och den fantastiska blandningen av människor med olika stilar, intressen, drömmar och visioner. Utbudet av program, inriktningar och fördjupningar är stort, vilket gör att du har möjlighet att skapa en unik utbildning. På Ystad Gymnasium är det du som är viktigast och vi strävar alltid efter att du ska nå din fulla potential!

Naturbruksprogrammet är riksrekryterande
Skolverket har beviljat Riksrekrytering till vårt Naturbruksprogram. Det är ett unikt koncept skolan har där eleverna tillbringar totalt ett läsår av sina gymnasiestudier på Ystad Djurpark. Både praktiska och teoretiska moment har eleverna i djurparken och APL har eleverna i andra verksamheter inom djurskötsel. Samarbetet mellan Ystad Gymnasium och Ystad Djurpark fungerar mycket bra och för eleverna på NB blir det "på riktigt" redan från start!

Hotell- och turismprogrammet som lärling
Är du intresserad av hotellbranschen och vill inrikta dig mot yrken inom service, event, reception och konferens? Då ska du välja hotell- och turismprogrammet. Vi erbjuder Hotell- och turismprogrammet, inriktning Hotell och konferens som lärlingsprogram. Vilket innebär att minst halva utbildningstiden är arbetsplatsförlagd. Programmet ger dig möjlighet att söka dig till yrken som t.ex receptionist eller konferensvärd/värdinna. Eller studera vidare inom Hotellmanagement och event.

Här kan du se filmer från Ystad Gymnasium

Glöm inte att kolla in oss på Instagram>>

Studie- och yrkesvägledare (Österport)
0704 - 34 05 44  (EK, NA, TE)