Yrkesplugget i Bromma

– Vårt mål är att utbilda dig till ett yrke och vi utbildar bara inom de branscher där vi vet att det finns brist på arbetskraft. Den inställningen har gjort att många stora företag i branschen gärna samarbetar med oss. De vet att vi har elever som blir bra praktikanter och som har rätt kunskaper för att kunna rekryteras direkt efter skolavslutningen om så behövs. Det säger Annelee Bergstrand, grundare och vd på Yrkesplugget.

Våra utbildningar utgår från verkligheten
I utbildningen på Yrkesplugget ingår både teoretiska och praktiska ämnen. Skolans mål är att alla elever ska ha tagit gymnasieexamen och vara anställningsbara efter utbildningen. Bland dem som går Yrkesplugget får drygt nio av tio elever jobb efter utbildningen och nio av tio går ut med gymnasieexamen.

– Vi skiljer oss från många andra skolor genom att vi jobbar med ”case” eller uppdrag, tagna ur verkligheten. Ska du måla en vägg behöver du räkna ut hur mycket färg som behövs. Vill du ta betalt för ditt jobb behöver du räkna ut hur mycket du kan ta i timmen. När du ser direkt praktisk nytta av det du lär dig, blir det mycket roligare att lära. Du läser, räknar och skriver, ofta utan att
tänka så mycket på att du pluggar.

Skolan har ett branschråd och diskuterar regelbundet behov och utbildningsfrågor tillsammans med branscherna och flera stora bolag. Det ger unika kontakter inom näringslivet och har bidragit till att Yrkesplugget har ett gott förtroende hos branscherna. Det märks även i utbildningen.

– Tack vare vårt goda arbete och därigenom goda rykte har vi samarbete med stora företag i branschen som Volkswagen, Bavaria, Bellmans, Carrier, Schenker, Honda, Harley Davidson, Valter Eklund, NRT Bygg, H Aronsson Byggnads, Gröna Lund m.fl. Vi har också nära kontakter med Mekonomen och Bilia. Det hjälper oss att ligga i framkant när det gäller utveckling av utbildningen samt tekniska lösningar på skolan. Kontakter som också gör att vi kan ordna bra praktikplatser för eleverna.

Du utbildar du dig till ett riktigt yrke
På Yrkesplugget utbildar du dig till ett yrke inom bygg- eller fordonsbranschen. De utbildningsprogram som finns är:

Här kan skicka dina frågor till Yrkesplugget i Bromma.

• BA
  • FT