Vretagymnasiet

VÄLKOMMEN TILL EN FRÄSCH OCH NYBYGGD SKOLA NÄRA LINKÖPING!

Hos oss finns utbildingar inom Djur, Häst, Lantbruk, Maskin, Mark och Entreprenad,Skog och Transport. Vi erbjuder även en Nationell idrottsutbildning inom ridsport (dressyr eller hoppning).

Vi har ett nybyggt och fräscht elevboende precis i anslutning till skolan

Förra årets studenter på Vretagymnasiet sprang ut med lysande resultat. Hela 94% klarade yrkesexamen och av dessa hade var tredje grundläggande behörighet till högskolan. Flertalet elever fick jobb direkt efter studenten.

Högskoleprofil
På Djur-, Häst-,  Lantbruk- och Skogsbruksinriktningarna kan du läsa en naturvetenskaplig eller samhällsvetenskaplig profilering för att få den behörighet som krävs för att läsa till veterinär, agronom, jägmästare, läkare, tandläkare, osv.

Som elev hos oss får du en egen bärbar dator. Vi använder alltid de senaste maskinerna på marknaden, vi har ett nybyggt ridhus och stall och ett stort skoljordbruk med mjölkkor, suggor, och får. Dessutom har vi tillgång till 1000 ha skogsmark i närheten av skolan.

Vi har eget kök där all mat dvs frukost, lunch och middag tillagas och serveras. Skolmaten får ett mycket gott betyg i den årliga enkäten. Vi menar att vi har den godaste skolmaten i Östergötland!

Det är enkelt att via Linköpings resecentrum pendla till skolan. Bussförbindelserna med Linköping och Motala är goda.

Du är välkommen att komma och titta på vår skola när det passar dig. Kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola så hjälper de dig att boka in ett besök.

teorilektion om hästens exteriör med kippling som modell, V13H står och lyssnar i kylan! duktiga elever! Mvh /johanna

idag ska ni få följa med lite i stallet och se vad vi gör! här har min klass V13H ridlektion för våran underbara ridlärare Malin Hansson ✌️❤️ mvh /Johanna Göthlin

Entreprenörskap/ UF- vernissage #vretagymnasiet #vretagymnasiet11