Viktor Rydberg Gymnasium Odenplan

VRG Odenplan ligger centralt intill Odenplan i en vacker, kulturhistorisk byggnad som uppfördes år 1885. Lokalerna är nyligen omsorgsfullt renoverade och rymmer ca. 550 elever, som kommer från ett femtiotal olika grundskolor. Skolan erbjuder en rad teoretiska och kreativa fördjupningskurser, och du har möjlighet att inom ditt individuella val välja kurser som ger meritpoäng till högskolan.

Här kan du studera på Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap, Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi eller Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap. På Naturvetenskapsprogrammet kan du läsa särskild variant i bild eller musik.

Att med individen i centrum och utifrån ett helhetsperspektiv förmedla utbildning av hög akademisk och konstnärlig kvalitet, med sikte på framtida studier och arbetsliv i Sverige och utomlands.
– VRG:s verksamhetsidé

På Viktor Rydberg Gymnasium Odenplan samsas teoretiska studier på hög akademisk nivå med rika möjligheter till konstnärligt uttryck. Du som väljer Naturvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet kan delta i någon av VRG:s musikaler, eller fördjupa dig i bild eller musik.

På VRG Odenplan får du en högklassig undervisning i de teoretiska ämnena, samtidigt som kan du utveckla din kreativitet i form av t ex bild och musik.

Skolan har en internationell prägel, med många utländska kontakter och samarbeten. Skolan arbetar i en digital inlärningsmiljö, har kontakter med universitet och högskolor och inbjuder föredragshållare utifrån.

Liksom på de andra VRG-skolorna är en del av undervisningen på engelska, av lärare från England, USA, Kanada och Australien. Förutom engelska kan du läsa spanska, franska och tyska. De lärare som undervisar på engelska har språket som sitt modersmål. En del av undervisningen sker genom rollspel, som genom att det är en upplevelsebaserad inlärning, är ett roligt sätt att se till att få kunskap om och insikt i olika ekonomi– och samhällsfrågor.

Varje termin bryts den ordinarie undervisningen för sammanhållna projektarbeten. Tidigare elever som gått vidare till universitet och högskola vittnar om hur väl förberedda för sina vidare studier de blivit under sin tid på VRG. Bland kurserna under det individuella valet kan du utveckla din konstnärlighet, genom att välja kurser i exempelvis bild eller musik.

Viktor Rydberg Gymnasium har riksintag. Skolorna drivs av en stiftelse.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Viktor Rydberg Gymnasium Odenplan.

• NA
  • EK