Thoren Innovation School Uddevalla

Thoren Innovation School Uddevalla förbereder dig för framtidsjobben

På Thoren Innovation School Uddevalla står dörren alltid öppen för eleverna. Det är en liten skola där alla känner alla. Skolan hänger alltid med i utvecklingen både pedagogiskt och tekniskt, och här är alla program utformade för att göra dig bäst förberedd för framtidsjobben. Vill du bli forskare, apputvecklare eller AI-specialist? Vi tar dig dit.

Bli bäst förberedd för framtidens jobb

På Thoren Innovation School får du den kunskap som i allt högre utsträckning kommer att efterfrågas på arbetsmarknaden. Alltmer blir digitaliserat och många arbetsuppgifter kommer i framtiden att utföras på datorn. Därför lär Thoren Innovation School dig bland annat de program och den digitala kunskap som du behöver för att få framtidsjobben.

Med de verktyg du får med dig kan du förverkliga dina idéer och se till att utvecklingen går i rätt riktning. Efter examen kommer du att vara väl förberedd för vidare studier eller att direkt ge dig in på arbetsmarknaden.

Kreativ och utvecklande skolgång med Sveriges bästa lärare

På Thoren Innovation School strävar vi efter att ha de mest kompetenta lärarna. I våra rekryteringar letar vi därför noga efter behöriga, engagerade och positiva lärare som vill utveckla eleverna. Våra lärare arbetar också efter individuella upplägg och sätter upp mål tillsammans med dig utifrån din individuella utvecklingsplan.

Trivsel och kvalitet värderas högt

Vi är skolan som vågar lite mer, vill lite mer och bryr sig lite mer. Vi vill att du ska känna dig trygg och få ett bra bemötande hos oss eftersom det både berikar och utvecklar din skoltid. Samtidigt utvecklas vi ständigt och kvalitetssäkrar hela tiden vår undervisning.

Innovationsprocesser

Thoren Innovation School jobbar med innovationsprocesser: projekt där du tillsammans med dina klasskamrater får ta del av problem och utmaningar och med hjälp av idégenerering komma fram till lösningar. Du lär dig metoder för att hitta på nya, kreativa idéer och även förverkliga dem – på samma sätt som framgångsrika företag jobbar världen över.

Egen dator

Vi arbetar med digitalt lärande och du som elev får en bärbar dator som ditt arbetsredskap under gymnasietiden. Det finns även stationära datorer på skolan för mer avancerade projekt.

Ung företagsamhet

På Thoren Innovation School lär du dig att ta dina idéer och innovationer från teststadiet till en färdig produkt under Ung Företagsamhet. På samtliga program har du möjlighet att starta ditt eget företag och testa på livet som entreprenör.

Thoren Sports Profile

Drömmer du om en satsning inom din idrott? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Innovation School hjälpa dig, samtidigt som du får en förstklassig utbildning.

Våra innovativa program

IT Program (El- och energiprogrammet)

Är du en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Önskar du en bred teknisk utbildning som ger dig många valmöjligheter inför framtiden? Då ska du välja IT Program på Thoren Innovation School. Detta är ett perfekt program för dig som är intresserad av IT, webb och teknik. Inriktningen är bred och ger dig goda framtida jobbmöjligheter inom det ständigt utvecklande IT-området.

Programfördjupning inom IT Program (El- och energiprogrammet)

  • IT Webb – För dig som brinner för IT, programmering och allt som har med datorer att göra. Programfördjupningen är bred och fokuserar såväl på IT som på webbutveckling. Du läser kurser bland annat inom IT, nätverkssäkerhet, webbutveckling, programmering och entreprenörskap. Denna fördjupning lämpar sig perfekt för dig som i framtiden vill jobba som exempelvis IT-tekniker, med support eller som säljare inom IT eller med spel-, app- och webbutveckling. 

Innovation Program (Teknikprogrammet)

Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Ser du dig som en framtida innovatör? Då är Innovation Program något för dig. Programmet ger dig en bred teknisk bas att stå på, oavsett vilken programfördjupning du väljer att läsa. På Innovation Program ligger fokus alltid på teknik, kreativitet och innovation. Givetvis varvas teori med mycket verklighetsnära lärande och du arbetar ofta i projektform – precis som i arbetslivet.

Programfördjupningar inom Innovation Program:

  • Design: Är du intresserad av mode, arkitektur, produktutveckling eller något annat inom designspektrat? På denna inriktning får du specialisera dig inom det du brinner för. Utbildningen är uppbyggd för att kunna inriktas mot olika områden utifrån elevens intressen.
  • Tech: För dig som har ett teknikintresse och som gillar att lära dig genom att testa saker på riktigt, och för dig som vill studera vidare till exempelvis ingenjör eller inom medicin efter gymnasiet. Fokus ligger på praktiskt lärande, och du får gedigna kunskaper om programmering samt bioteknik – och givetvis får du fördjupa dig rejält inom teknikområdet. 

Science Program (Naturvetenskapsprogrammet)

Science Program på Thoren Innovation School andas framtidsoptimism. En hållbar utveckling är en av de största utmaningarna som världen står inför, men vi tror att vi med gemensamma krafter kan göra världen till en bättre plats. Delar du vår världsbild? Är du den som kommer på nästa stora, miljövänliga innovation? Kanske vill du forska om genteknik, kemi eller bioteknik och vara en del av nya medicinska genombrott? Eller vill du kanske uppfinna nya livsmedel? Då kommer Science Program passa dig. Här får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig en uppsjö av möjligheter inför framtiden.

Programfördjupning inom Science Program:

  • Biotech: För dig som är intresserad av naturvetenskap, teknik och biologi, eller som i framtiden ser dig själv jobba som exempelvis läkare, apotekare, forskare eller biotekniker. Under utbildningen får du fördjupa dig inom naturvetenskap, biologi, teknik och dess koppling till världen omkring. Du läser även kurser inom kemi, matematik och fysik, vilket ger dig full behörighet till alla naturvetenskapliga utbildningar på högskola.

Har du frågor gällande ditt gymnasieval, kontakta oss! 
Telefon:
010-33 10 500
E-post: [email protected]

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Thoren Innovation School Uddevalla.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • TE
  • EE