På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Thoren Innovation School Uddevalla

Thoren Innovation School Uddevalla förbereder dig för framtidsjobben

På Thoren Innovation School Uddevalla står dörren alltid öppen för eleverna. Det är en liten skola där alla känner alla. Skolan hänger alltid med i utvecklingen både pedagogiskt och tekniskt, och här är alla program utformade för att göra dig bäst förberedd för framtidsjobben. Vill du bli forskare, apputvecklare eller speldesigner? Vi tar dig dit.

Bli bäst förberedd för framtidens jobb
På Thoren Innovation School får du den kunskap som i allt högre utsträckning kommer att efterfrågas på arbetsmarknaden. Alltmer blir digitaliserat och många arbetsuppgifter kommer i framtiden att utföras på datorn. Därför lär Thoren Innovation School dig bland annat de program och den digitala kunskap som du behöver för att få framtidsjobben.

Med de verktyg du får med dig kan du förverkliga dina idéer och se till att utvecklingen går i rätt riktning. Efter examen kommer du att vara väl förberedd för vidare studier eller att direkt ge dig in på arbetsmarknaden.

Verklighet och teori går hand i hand
Undervisningen på Thoren Innovation School Uddevalla sker ofta i projektform där du arbetar nära riktiga företag och universitet genom case och projekt – en stor erfarenhet att ha med sig inför kommande arbetsliv.

Kreativ och utvecklande skolgång med Sveriges bästa lärare
På Thoren Innovation School strävar vi efter att ha de mest kompetenta lärarna. I våra rekryteringar letar vi därför noga efter behöriga, engagerade och positiva lärare som vill utveckla eleverna. Våra lärare arbetar också efter individuella upplägg och sätter upp mål tillsammans med dig utifrån din individuella utvecklingsplan.

Trivsel och kvalitet värderas högt
Vi är skolan som vågar lite mer, vill lite mer och bryr sig lite mer. Vi vill att du ska känna dig trygg och få ett bra bemötande hos oss eftersom det både berikar och utvecklar din skoltid. Samtidigt utvecklas vi ständigt och kvalitetssäkrar hela tiden vår undervisning.

 

Våra innovativa program

IT Program (El- och energiprogrammet)
Ett perfekt program till dig som vill bli en framtida IT-tekniker alternativt webb- eller apputvecklare. Denna inriktning är ett klokt val som ger dig goda framtida jobbmöjligheter inom det ständigt utvecklande IT-området.

Specialiseringar inom IT Program

 • IT-Tekniker – För dig som vill få en god grund inom el- och IT-teknik för att kanske bli en framtida tekniker eller säljare inom IT.
 • Webbutvecklare – För dig som tänker dig en framtid som utvecklare inom spel, appar eller webb. När du läst grunderna fördjupar du dig i bland annat programmering och webbutveckling.

15 veckors praktik
På IT program har du 15 veckors praktik (APL) vilket innebär att du är ute på ett företag där du, utifrån ditt program och specialisering, får lära dig mer och testa kunskaperna i verkligheten.

 

Innovation Program (Teknikprogrammet)
Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi? Kanske är du en framtida ingenjör? Eller vill du arbeta med utveckling av appar för smartphones och surfplattor? Kanske är du mer intresserad av att designa hus och byggnader och vill arbeta som arkitekt? Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.
 
Specialiseringar inom Innovation Program (Teknikprogrammet):

 • Ingenjör: För dig som vill bli ingenjör och har tänkt läsa vid till exempel KTH eller Chalmers efter gymnasiet. Specialiseringen erbjuder en bra grund inom IT och webbteknik i kombination med högre studier i matematik och fysik.

 

Creative Media Program (Samhällsvetenskapsprogrammet)
Har du koll på de senaste trenderna på sociala medier? Är du kreativ och vill skapa digitalt? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet och lära dig hur du kan fånga läsarens intresse. Du producerar content och tar fram strategier för att nå ut med dina budskap.

Specialiseringar på Creative Media Program:

 • Digital Producer – Här får du skapa material för både digitala medier och för tryck och event. Du får utveckla kreativa koncept från grunden, bestämma vilka plattformar som passar budskapet och använda de populäraste programmen för att designa, redigera och utforma innehåll. I framtiden kan du arbeta som bland annat Art Director eller som digital producent. 
 • Social Media Content Creator – Du producerar digitala foton, text och film som du sedan kan publicera på sociala medier. Efter studenten kan du jobba som till exempel influencer, youtuber, multijournalist eller på ett företag inom rollen Content Creator.
 • Social media manager – Du lär dig att ta fram strategier för att nå ut till olika målgrupper: du bestämmer var, när och hur innehållet ska publiceras. Efter gymnasiet kan du jobba som Social Media Manager på ett företag eller i en organisation.

 

Science Program (Naturvetenskapsprogrammet)
Om du siktar på att bli miljösamordnare, läkare eller forskare är Science Program ett smart val. Du behöver dock inte ha listat ut vad du vill göra efter gymnasiet för att läsa programmet; i och med att du blir högskolebehörig och tack vare programmets bredd har du en uppsjö av valmöjligheter när det kommer till universitets- och högskolestudier.

Specialiseringar inom Science Program

 • Biotech – För dig som vill fördjupa dig inom biologi och kemi i kombination med högre studier i matematik och fysik. Efter gymnasiet har du behörighet till alla naturvetenskapliga utbildningar på högskolan.

Har du frågor gällande ditt gymnasieval, kontakta oss! 
Telefon: 010-33 10 500
E-post: [email protected]

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Thoren Innovation School Uddevalla.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • NA
 • TE
 • SA
 • EE